Tarom estimează pierderi de peste 206 milioane lei în 2017, de cinci ori mai mari faţă de proiectul de buget anterior

Compania aeriană Tarom estimează pierderi de 206,79 milioane de lei în bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe 2017, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor. În proiectul anterior de buget, publicat în luna iulie, Tarom prognoza o pierdere de aproape cinci ori mai mică, de 41,2 milioane de lei pentru acest an.

3025 afișări
Imaginea articolului Tarom estimează pierderi de peste 206 milioane lei în 2017, de cinci ori mai mari faţă de proiectul de buget anterior

Tarom estimează pierderi de peste 206 milioane lei în 2017, de cinci ori mai mari faţă de proiectul anterior de buget

În bugetul rectificat pe 2017, veniturile companiei aeriene Tarom se ridică la 1,14 miliarde de lei, iar cheltuielile trec de 1,35 miliarde de lei.

Din totalul cheltuielilor, cele de bunuri şi servicii reprezintă aproape 895 de milioane, iar cheltuielile cu impozite şi taxe se ridică la 880.000 de lei, potrivit proiectului de rectificare publicat de MT.

Cheltuielile cu personalul ajung la aproape 221 de milioane de lei, din care cheltuielile de natură salarială se ridică la 142 de milioane, cheltuielile cu salariile reprezintă 137 de milioane, iar bonusurile - 4,2 milioane. Cheltuielile de natură salarială sunt menţinute la nivelul aprobat în anul 2017, se arată în nota de fundamentare publicată de Ministerul Transporturilor.

Pentru alte cheltuieli cu personalul, Tarom pune deoparte 25 de milioane, din care aproape 12 milioane sunt pentru cheltuielile cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de personal (aferente pensionarilor).

Cheltuielile aferente contractului de mandate şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete ajung la 2,4 milioane de lei, iar cheltuielile cu asigurările şi protecţia socială, fonduri speciale şi alte obligaţii legale trec de 51 de milioane de lei.

Pentru investiţii, Tarom va aloca 262 de milioane de lei, anul acesta.

Compania aeriană prognozează că va avea 1.903 angajaţi la finalul anului, cu 164 mai puţin faţă de nivelul aprobat anterior în anul 2017.

Câştigul mediu lunar per salariat este de 6.592 de lei, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială şi de 6.363, determinat pe baza cheltuielilor cu salariile.

Anul acesta, Tarom anticipează că va avea creanţe restante de 2,9 milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici