Tarom va reduce costurile cu 650.000 dolari pe an prin montarea dispozitivelor Winglet

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom vrea să diminueze costurile companiei cu 650.000 de dolari anual, prin montarea unor dispozitive de eficientizare a zborurilor pe aeronavele Boeing, a anunţat, miercuri, operatorul aerian de stat.

204 afișări
Imaginea articolului Tarom va reduce costurile cu 650.000 dolari pe an prin montarea dispozitivelor Winglet

Tarom va reduce costurile cu 650.000 dolari pe an prin montarea dispozitivelor Winglet

"Montarea dispozitivelor Winglet pe cele patru aeronave de tip Boeing 737-700 va aduce o reducere a consumului de combustibil de aproximativ 1.000 de tone metrice pe an, echivalentul unei economii de aproximativ 650.000 de dolari. Cele patru avioane de acest tip din flota companiei zboară, în total, aproximativ 12.000 de ore pe an", se arată într-un comunicat al Tarom.

În prezent, Tarom deţine şi trei avioane de tip Boeing 737-800, echipate din fabricaţie cu sistemul Winglet.

Măsura face parte din strategia companiei de a reduce costurile şi de a eficientiza operarea aeronavelor atât din punctul de vedere al consumului de combustibil, cât şi din cel al impactului lor asupra mediului înconjurător.

Sistemul Winglet este un dispozitiv care se montează în capătul aripilor, reducând rezistenţa la înaintare şi îmbunătăţind performanţele aeronavei. Montarea acestuia măreşte atât raza de acţiune a aeronavelor cât şi viteza şi altitudinea de croazieră, reducând consumul de combustibil cu până la 3% şi zgomotul produs de avion.

Sistemele vor fi furnizate de compania Aviation Partners Boeing, care a echipat cu acest sistem peste 3.000 de aeronave Boeing din întreaga lume.

Flota Tarom este compusă din 26 de aeronave, respectiv trei de tipul Boeing 737-800, patru Boeing 737-700, patru Boeing 737-300, patru Airbus A318-111, două Airbus A310-325, şapte ATR 42-500 şi două aeronave de tip ATR 72-500.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici