Taxa auto a adus la buget 300 milioane de lei, în primul semestru

Sumele colectate la buget din taxa auto de primă înmatriculare au totalizat, în primul semestru, 301,2 milioane lei (90,4 milioane euro), o treime din încasări fiind raportate pentru luna iunie.

1 afișare
Imaginea articolului Taxa auto a adus la buget 300 milioane de lei, în primul semestru

Taxa auto a adus la buget 300 milioane de lei, în primul semestru

Potrivit datelor Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) transmise la solicitarea MEDIAFAX, în luna iunie, încasările au ajuns la 96,49 milioane lei, cel mai redus nivel, de 3,74 milioane lei, fiind înregistrat în ianuarie.

Veniturile din taxa auto au urcat, în februarie, la 30,68 milioane lei, în martie şi aprilie s-au apropiat de 60 milioane lei, iar în luna mai au coboarât la 52,6 milioane lei.

Guvernul a bugetat pentru acest an venituri de 766,8 milioane lei din taxa auto (circa 230 milioane euro), sumele încasate în primul semestru reprezentând 39% din nivelul total prognozat.

Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă la începutul acestui an, când au fost eliminate accizele plătite cu ocazia importului şi achiziţionării autoturismelor de pe piaţa internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici