Taxa auto, redusă cu o treime

Taxa de poluare auto a fost redusă de Guvern cu o treime, a anunţat premierul Emil Boc. Prin reducerea cu o treime, taxa de poluare auto ajunge la un nivel dublu faţă de suma percepută la data introducerii taxei pe poluare auto, în iulie 2008.

255 afișări
Imaginea articolului Taxa auto, redusă cu o treime

Taxa auto, redusă cu o treime (Imagine: Mediafax Foto)

Proprietarii care au achiziţionat vehicule înainte de 15 decembrie 2008, dar nu au încheiat procedurile de înmatriculare vor plăti taxa aflată în vigoare la data cumpărării.

"Am reglementat situaţia maşinilor care au fost cumpărate înainte de data de 15 decembrie 2008 şi care, prin ordonanţa de astăzi, au posibilitatea în continuare să şi le înmatriculeze pe baza legii vechi, adică legea din iulie, la cuantumul de atunci al taxei. În cazul în care şi-au înmatriculat maşina între timp, vor primi diferenţa de taxă pe care au achitat-o", a spus Boc.

Pentru maşini Euro 4 cu cilindree sub doi litri în continuare nu va fi plătită taxa de poluare, conform sistemului aplicat de la sfârşitul anului trecut.

Noua taxă va intra în vigoare la momentul publicării ordonanţei de urgenţă în Monitorul Oficial.

Vezi aici la ce valori va ajunge taxa auto

În luna ianuarie 2009, înmatriculările totale de automobile, noi şi second-hand, au scăzut cu 52,8% comparativ cu prima lună a anului trecut, de la 41.938 unităţi la 19.756 maşini.

Datele referitoare la înmatriculările din prima lună a acestui an arată că piaţa maşinilor noi îşi contină declinul şi că intrările în circulaţie ale maşinilor rulate de import au trecut de la o creştere de aproape şase ori în decembrie 2008 la o scădere puternică.

Citeşte şi:

Taxa auto, între 500 şi 3.200 euro pentru maşinile rulate de import

Taxa de poluare auto va fi redusă

CE a constatat că ordonanţa de triplare a taxei auto încalcă legislaţia UE

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici