Televizoare Sony bazate pe tehnologia OLED, în Europa din 2009

Grupul Sony intenţionează să comercializeze în Europa, din 2009, televizoare cu ecran plat ultrasubţire bazate pe o nouă tehnologie, OLED, potrivit cotidianului japonez Nikkei.

94 afișări
Imaginea articolului Televizoare Sony bazate pe tehnologia OLED, în Europa din 2009

Televizoare Sony bazate pe tehnologia OLED, în Europa din 2009 (Imagine: Mediafax/AFP)

Televizoarele bazate pe tehnologia OLED (diode organice emiţătoare de lumină) sunt mai subţiri şi mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie şi oferă culori mai vii decât ecranele cu cristale lichide (LCD) sau plasmă.

Sony a început să vândă, la sfârşitul anului trecut, primele televizoare OLED în Japonia, iar în acest an a introdus noile produse şi pe piaţa americană. Modelul prevăzut cu un ecran cu diametru de 11 inch (27,9 centimetri) şi trei milimetri grosime costă 200.000 de yeni (1.830 de dolari) pe unitate.

Europa şi America de Nord sunt cele mai mari două pieţe pentru televizoarele LCD ale Sony.

Un purtător de cuvânt al companiei, al doilea mare producător de televizoare cu ecrane cu cristale lichide (liquid crystal display - LCD) după Samsung Eectronics, a declarat că grupul ia în considerare lansarea televizoarelor OLED în Europa, dar a refuzat să comenteze în privinţa datei la care va avea loc aceasta.

Firma de cercetare DisplaySearch anticipează că cererea mondială pentru televizoarele OLED va creşte de 14 ori, la 2,8 milioane de unităţi în 2012, comparativ cu nivelul estimat pentru 2009, de 200.000 de produse.

În aceeaşi perioadă, piaţa televizoarelor cu LCD va avansa cu 40%, la 178,9 milioane de unităţi.

Acţiunile Sony s-au ieftinit miercuri cu 3,2%, la 4.200 de yeni pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici