Teodorovici, despre demersul lui Iohannis privind CCR: Ordonanţa rectificării îşi produce efectele

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, referitor la demersul preşedintelui de a cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la bugetul rectificării bugetare, că Ordonanţa îşi produce deja efectele şi "viaţa merge înainte".

879 afișări
Imaginea articolului Teodorovici, despre demersul lui Iohannis privind CCR: Ordonanţa rectificării îşi produce efectele

Teodorovici, despre demersul lui Iohannis privind CCR: Ordonanţa rectificării îşi produce efectele

"Bineînţeles, domnul preşedinte poate să sesizeze ce doreşte dânsul în baza legii. (...) Nu se întâmplă absolut nimic (n.r.: dacă CCR îi dă dreptate preşedintelui), ordonanţa se publică în Monitorul Oficial, produce efecte, viaţa merge înainte", a spus Eugen Teodorovici, la România TV.

'Fiecare interpretează într-un fel, noi am avut din partea Ministerului Justiţiei, foarte bine făcută argumentarea că nu suntem obligaţi să dăm un aviz. De ieri am avut o discuţie cu ministrul Justiţiei să vedem dacă este temei legal, ce spune legea, care sunt paşii de urmat", a mai spus Teodorovici.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri,. după ce Executivul a aprobat rectificarea bugetară fără aviz CSAT, că Guvernul forţează limitele Constituţiei şi a cerut Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa OUG de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018.

”Ignorând cu bună ştiinţă necesitatea avizului CSAT, Guvernul se situează de unul singur în afara cadrului legal în vigoare. Demersul inexplicabil de a continua cu adoptarea rectificării bugetare în aceste condiţii demonstrează lipsa evidentă a dorinţei de dialog a Guvernului în interesul cetăţenilor (...) Decizia Prim-ministrului de a refuza dialogul instituţional pe o problemă urgentă şi de importanţă deosebită conduce astfel la un blocaj instituţional. Un asemenea comportament nu poate rămâne nesancţionat. Ca atare, în vederea realizării rolului constituţional de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice, Preşedintele României va uza de toate prerogativele pe care Legea fundamentală i le conferă. În acest sens, Preşedintele României solicită public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională pentru a verifica în ce măsură Ordonanţa de urgenţă de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018 îndeplineşte exigenţele constituţionale de adoptare”, se arată într-un comunicat de presă al preşedintelui Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici