Ţepeş a demisionat din Consiliul de Administraţie al BVB

Daniel Ţepeş a demisionat vineri din Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), invocând motive personale, iar ceilalţi administratori l-au numit provizoriu în locul său pe Greg Konieczny, managerul de fond al FP şi vicepreşedinte executiv la Franklin Templeton Investments.

44 afișări
Imaginea articolului Ţepeş a demisionat din Consiliul de Administraţie al BVB

Ţepeş a demisionat din Consiliul de Administraţie al BVB

"Domnul Ţepeş a invocat motive personale. Nu ne-a spus de ce demisionează. În şedinţa de Consiliu am decis să numim provizoriu pe domnul Konieczny, însă el îşi va intra în drepturi doar după ce este validat de CNVM. El va trebui să fie confirmat şi în AGA", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele CA al BVB, Stere Farmache.

Daniel Ţepeş, proprietarul firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, era unul dintre cei mai influenţi acţionari ai Bursei, el reuşind să obţină un loc în Consiliul de Administraţie la alegerile din februarie 2010.

Anterior listării BVB, în luna iunie a anului trecut, Ţepeş era cel mai mare acţionar al Bursei. El a vrut să demisioneze în luna august, însă a revenit, ulterior, asupra deciziei.

După listare, în acţionariatul BVB au intrat mai mulţi investitori străini, printre care şi Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), care ajuns să deţină aproape 5% din acţiunile Bursei.

Printre acţionarii mari ai BVB se regăseşte şi SIF Moldova (SIF2), care are tot aproape 5% din titluri.

Acţiunile BVB au încheiat şedinţa de vineri în creştere cu 0,48%, la 42,2 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 323,8 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici