Terenurile din Deltă, mai scumpe cu 7-8% anul acesta

Preţurile terenurilor din Delta Dunării s-au majorat în acest an, în medie, cu 7-8%, iar în unele zone, căutate de investitori, creşterea a fost de până la 100%, cele mai scumpe loturi ajungând la 100 de euro pe metru pătrat, potrivit firmei de servicii imobiliare Perfect Casa.

1 afișare
Imaginea articolului Terenurile din Deltă, mai scumpe cu 7-8% anul acesta

Terenurile din Deltă, mai scumpe cu 7-8% anul acesta

"Dacă în majoritatea zonelor turistice preţurile terenurilor cresc cu peste 10%-15% pe an, în Delta Dunării creşterea este, în medie, de doar 7-8% comparativ cu anul 2006. Există însă zone din Deltă, preferate de investitori, unde terenurile s-au scumpit cu 100%. Estimăm că în viitor preţurile ar mai putea creşte, în special în zonele care beneficia de fonduri europene", se arată într-un comunicat al Perfect Casa.

Reprezentanţii firmei de servicii imobiliare apreciază că pe piaţa imobiliară din Deltă primele tranzacţii au avut loc abia din anul 2005, printre zonele căutate la acea vreme fiind satul Crişan, unde accesul se face numai pe apă.

"Acum cererile pentru această zonă nu mai sunt atât de numeroase pentru că preţurile terenurilor s-au dublat, cele mai scumpe parcele ajungând la 90-100 de euro pe metru pătrat", se precizează în comunicat.

"O problemă ar fi că, de cele mai multe ori, se vând suprafeţe mari de teren, de 2.000-3.000 de metri pătraţi, iar proprietarii se lasă convinşi destul de greu să-şi fragmenteze loturile", apreciază reprezentanţii Perfect Casa.

În opinia lor, în aceste zone investitorii s-au orientat spre parcele aproape de luciul apei în Dubrăvăţul de Jos şi Mahmudia, unde preţurile ajung la 40 de euro pe metru pătrat.

În staţiunea Uzlina se găsesc însă terenuri la preţuri de până la 30 de euro pe metru pătrat.

Cele mai ieftine terenuri sunt în localităţile cu ieşire numai la apă şi situate la 5-10 minute distanţă de mal, unde preţurile solicitate sunt de 10-15 euro pe metru pătrat.

Reprezentanţii Perfect Casa avertizează însă că cei care vor să cumpere terenuri în Deltă trebuie să fie atenţi la mai mulţi factori.

"Pentru un teren unde nu se poate ajunge cu maşina trebuie să se ia în considerare costurile de construcţie, care se fi mai mari, pentru că materialele trebuie transportate cu barca. De asemenea, cei care cumpărăr terenuri în Deltă trebuie să fie atenţi la regimul de proprietate, care nu este în toate situaţiile bine determinat", se spune în comunicat.

În plus, accesul este dificil în anumite zone, iar reţelele de comunicaţie nu sunt dezvoltate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici