Tesla Motors l-a plătit pe Elon Musk cu 70.000 dolari anul trecut, faţă de 78 mil. dolari în 2012

Miliardarul american Elon Musk, fondator şi CEO al producătorului de automobile electrice Tesla Motors, a primit anul trecut de la companie o compensaţie financiară de sub 70.000 de dolari, faţă de 78,2 milioane de dolari în 2012, când a obţinut o alocare substanţială în acţiuni.

510 afișări
Imaginea articolului Tesla Motors l-a plătit pe Elon Musk cu 70.000 dolari anul trecut, faţă de 78 mil. dolari în 2012

Elon Musk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Musk (42 de ani) a obţinut anul trecut o compensaţie de 69.989 dolari, faţă de 78,2 milioane dolari în 2012, a anunţat Tesla într-un anunţ către autoritatea de reglementare a pieţei de capital din SUA, potrivit Bloomberg.

Circa 36.700 dolari din această sumă reprezintă bonusuri în acţiuni, faţă de totalul de 78,1 milioane de dolari acordat în 2012. Bonusul în acţiuni obţinut de Musk în 2012 este condiţionat de îndeplinirea unor criterii de performanţă şi va fi distribuit eşalonat într-o perioadă de 10 ani.

Astfel, Musk a primit anul trecut un salariu de 33.280 dolari, nivel echivalent cu salariul minm din statul California. CEO-ul a renunţat însă la salariu, acceptând o compensaţie simbolică de 1 dolar.

Unul dintre criteriile care condiţionează materializarea bonusului uriaş din 2012 se referă la capitalizarea bursieră a Tesla, care ar trebui să ajungă la 43,2 miliarde de dolari în următorii 10 ani, faţă de 25,8 miliarde de dolari în prezent, respectiv 3,9 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2012. Acţiunile companiei au crescut cu 33% de la începutul acestui an.

După succesul obţinut cu Model S, Tesla vrea să-şi extindă oferta cu SUV-ul Model X, dar şi cu modele cu un preţ de pornire mai scăzut. De asemenea, compania vrea să ajungă la o producţie de 300.000 automobile pe an, ţintă care reprezintă un criteriu pentru bonusul CEO-ului.

Musk este cel mai mare acţionar al Tesla, cu o participaţie de 23%, şi conduce de asemenea compania Space Exploration Technologies, cunoscută ca Space-X, care oferă servicii de transport pe orbită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici