Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic

  • Tesla plănuieşte să construiască o nouă fabrică în Mexic, alăturându-se astfel altor producători auto care îşi consolidează prezenţa la sud de graniţa cu SUA.
  • Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat că fabrica pentru firma de automobile electrice va fi în Monterrey, care se află la aproximativ trei ore de mers cu maşina din Texas.
  • Se aşteaptă ca Tesla să împărtăşească mai multe informaţii în prezentarea făcută miercuri investitorilor.
271 afișări
Imaginea articolului Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic

Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic

Mexicul şi-a exprimat anterior îngrijorarea cu privire la modul în care cererile de apă ale fabricii ar putea afecta regiunea.
 
Dar Lopez Obrador a declarat că a obţinut angajamente din partea şefului Tesla, Elon Musk, care au ajutat la atenuarea acestor îngrijorări.
 
Mexicul încearcă să se poziţioneze ca un câştigător în condiţiile în care tensiunile dintre SUA şi China perturbă lanţurile de aprovizionare tradiţionale, potrivit BBC.
 
Aceasta va reprezenta o investiţie considerabilă şi multe, multe locuri de muncă", a declarat Lopez Obrador la o conferinţă de presă marţi.
 
Preşedintele SUA, Joe Biden, a pus accentul pe regulile "made-in-America" pentru ca maşinile să se califice pentru noile subvenţii incluse într-un plan masiv de cheltuieli aprobat anul trecut pentru combaterea schimbărilor climatice.
 
Dar regulile prevăd excepţii pentru Canada şi Mexic, care şi-a văzut rolul în producţia de automobile în creştere, deoarece firmele americane caută în afara ţării pentru a reduce costurile.
 
Aceasta ar fi cea de-a treia fabrică a Tesla în afara SUA, după ce în ultimii ani firma a deschis uzine în China şi Germania.
 
Cea mai nouă fabrică Tesla a reprezentat o investiţie iniţială de 1 miliard de dolari, care ar putea creşte până la 10 miliarde de dolari în timp.
 
Martha Delgado, un ministru adjunct de externe mexican, a declarat pentru televiziunea Milenio că investiţia valorează "peste 5 miliarde de dolari" şi că fabrica va produce aproximativ un milion de vehicule pe an.
 
Un alt oficial mexican anonim a declarat că uzina va fi o "gigafabrică" Tesla care va produce vehicule, inclusiv camionul şi maşina lor sport.
 
Compania nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la ultima sa extindere.
 
Tesla, la fel ca şi alţi producători auto, anticipează că achiziţiile de maşini electrice vor creşte rapid în anii următori, pe măsură ce şoferii se vor orienta către mijloace de transport mai ecologice.
 
Confirmarea planurilor Tesla vine la doar câteva săptămâni după ce BMW a declarat că va investi într-o fabrică în Mexic. De asemenea, Ford produce SUV-ul său electric în această ţară.
 
General Motors a anunţat anul trecut că intenţionează să construiască o uzină pentru maşini electrice în Mexic, ceea ce a determinat sindicatul United Auto Workers să descrie decizia drept o "palmă peste faţă".
 
În Mexic, investiţiile au fost urmărite îndeaproape ca un test al climatului investiţional sub conducerea dlui Lopez Obrador, un populist de stânga, ales în 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici