Ţinută pe bară de UE, Turcia ar putea intra în BRICS. Rusia spune că subiectul va fi pe agenda următorului summit al organizaţiei

Luni, ministrul turc de externe, Hakan Fidan, a început o vizită la Beijing, cea mai înaltă vizită la nivel înalt a unui oficial turc în China, membră a BRICS, din 2012 încoace. În timpul vizitei, Fidan a purtat discuţii cu omologul chinez Wang Yi şi cu alţi oficiali, relatează Reuters.

Urmărește
1483 afișări
Imaginea articolului Ţinută pe bară de UE, Turcia ar putea intra în BRICS. Rusia spune că subiectul va fi pe agenda următorului summit al organizaţiei

Ţinută pe bară de UE, Turcia ar putea intra în BRICS. Rusia spune că subiectul va fi pe agenda următorului summit al organizaţiei

Întrebat dacă Turcia ar dori să se alăture BRICS, în timpul unei discuţii susţinute luni la Centrul pentru China şi Globalizare, Fidan a răspuns: „Am dori, desigur, de ce nu am dori?”. Cu toate acestea, el nu a dat mai multe detalii.
 
Fidan a fost citat de agenţia de ştiri de stat turcă Anadolu, care a declarat că Ankara are în vedere, de asemenea, cooperarea cu membrii BRICS şi că va participa la o reuniune planificată a grupului săptămâna viitoare în Rusia.
 
Nu a fost imediat clar dacă Ankara va lua măsuri pentru a adera la grupul BRICS, deoarece Ankara nu şi-a declarat anterior dorinţa de a adera în mod oficial.
 
Turcia, membră NATO, a fost criticată de aliaţii săi occidentali în ultimii ani din cauza legăturilor sale cu Rusia, unii afirmând că „axa” sa se îndepărtează de alianţa militară occidentală.
 
Rusia a reacţionat după anunţ, Dmitri Peskov precizând că subiectul va fi pe agenda următorului summit al organizaţiei.
 
Peskov a declarat că există un interes sporit pentru BRICS - un grup format din Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, Etiopia, Iran, Egipt şi Emiratele Arabe Unite - din partea mai multor state, dar a spus că este puţin probabil ca gruparea să poată satisface complet toate naţiunile interesate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici