Top 3 motive pentru care românii şi-ar schimba locul de muncă

Românii sunt optimişti cu privire la situaţia lor profesională în 2017, aşteptându-se la o schimbare în carieră sau la creşteri salariale, arată un studiu realizat de eJobs.

538 afișări
Imaginea articolului Top 3 motive pentru care românii şi-ar schimba locul de muncă

Top 3 motive pentru care românii şi-ar schimba locul de muncă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

De asemenea, în cadrul studiului dezvăluie care sunt principalele trei motive pentru care românii şi-ar schimba locul de muncă, potrivit Business Magazin.

● pentru un loc de muncă mai potrivit abilităţilor şi aspiraţiilor lor - 27% dintre respondenţi;
● pentru un salariu mai bun - 24% dintre respondenţi;
● pentru o stabilitate mai mare a locului de muncă - 12% dintre respondenţi

Analizând după profilul studiilor, pentru românii cu studii superioare este mult mai important ca job-ul să le stimuleze abilităţile, în timp ce pentru cei cu studii medii, contează mai mult salariul.În ceea ce priveşte criteriile pe care angajaţii le au în vedere atunci când îşi aleg angajatorul, pe lângă salariu şi pachetul de beneficii (86%) sau responsabilităţile şi activitatea de zi cu zi (84%), flexibilitatea companiei şi programul de lucru sunt de asemenea prioritare.

În acelaşi timp, imaginea unei companii şi percepţiile angajaţilor despre aceasta sunt criterii importante pentru cei care îşi caută un job. Astfel, 88% dintre angajaţii români care au participat la sondajul eJobs spun că reputaţia companiei angajatoare este importantă, doar 1% declarând că nu ţin cont de acest aspect.

Printre compromisurile pe care românii le-ar face pentru a se angaja se numără volumul de lucru mai mare (70%) şi spaţiul de lucru mai mic (63%). La polul opus se află compromisurile legate de salariu, de pachetul de beneficii sau de perioada contractuală, acestea reprezentând categoriile unde angajaţii sunt cel mai puţin dispuşi să facă un compromis.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 ianuarie - 17 februarie 2017, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.350 angajaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici