Topul celor mai ieftine locuinţe din Bucureşti

Preţul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Bucureşti a crescut cu 5% din ianuarie 2023, dar există în Capitală zone în care pot fi cumpărate şi locuinţe ieftine, de exemplu garsoniere cu preţuri până în 50.000 de euro.

1093 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai ieftine locuinţe din Bucureşti

Topul celor mai ieftine locuinţe din Bucureşti

Preţul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Bucureşti, indiferent de vechimea imobilelor în care se află acestea, a ajuns la începutul lui 2024 la 1.634 euro/mp util, conform Indicelui Imobiliare.ro. Practic, cei care vor să cumpere o locuinţă plătesc acum cu 5% mai mult decât dacă ar fi luat decizia de achiziţie în ianuarie 2023.

Oferta actuală include zone, precum Aviaţiei sau Unirii, unde garsonierele se vând cu aproape 90.000 de euro, dar şi cartiere la nivelul cărora apartamentele cu două camere ajung să coste peste 200.000 euro, cum ar fi Herăstrău sau Aviatorilor-Kiseleff.

Proprietăţile mai spaţioase sunt, de multe ori, scoase la vânzare cu preţuri atât de mari încât puţini sunt cei care îşi permit să le cumpere, spun cei de la Imobiliare.ro. La limita de sus a ofertei, în zone precum Floreasca, Herăstrău sau Primăverii, sunt locuinţe cu 3 camere pentru care trebuie să plăteşti, în medie, între 300.000 şi 495.000 euro. Preţul celor mai scumpe apartamente din Bucureşti scoase la vânzare pe Imobiliare.ro atinge, însă, la ora actuală pragul de 8 milioane de euro.

Unde se găsesc locuinţe ieftine în Capitală

Dar, în Capitală sunt şi cartiere cu preţuri mult mai accesibile. Acestea sunt localizate, în general, în sudul şi în vestul oraşului. Spre exemplu, un cumpărător va plăti 42.000 euro pentru o garsonieră în Militari, 53.000 euro pentru un apartament cu 2 camere în Ferentari şi mai puţin de 75.000 euro pentru o locuinţă cu 3 camere în zona Giurgiului.

Cumpărătorii care au un buget limitat şi vor să beneficieze de cele mai bune preţuri trebuie să-şi îndrepte căutările spre arealul Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii. În medie, o garsonieră dintr-un bloc aflat aici poate fi achiziţionată cu 41.950 euro. Avantajul zonei îl reprezintă accesul la metrou şi la magazine. Marele dezavantaj, în special pentru cei care circulă cu maşina personală, este dat de traficul intens de la orele de vârf.

Preţuri accesibile sunt şi în zona Moşilor-Foişorul de Foc-Traian, o garsonieră putând fi cumpărată la începutul acestui an cu un preţ mediu de 46.900 euro. Locuinţele aflate aici dispun de o poziţionare privilegiată prin apropierea faţă de centrul oraşului, dar sunt situate în imobile vechi, care nu au fost păstrare de multe ori în cele mai bune condiţii.

O altă variantă poate fi cartierul Apărătorii Patriei, unde locuitorii au acces la metrou, la hipermarketuri şi au un mall în apropierea casei. O garsonieră poate fi cumpărată, în acest caz, cu 48.000 euro.

Cu un buget de până în 50.000 de euro, poate fi cumpărată o garsonieră şi în zone precum Rahova, Pantelimon şi Berceni.

„Dacă vrei să cumperi o locuinţă cât mai ieftină în Capitală, trebuie să faci şi unele compromisuri. Unul dintre acestea poate fi legat de zona în care se află proprietatea. La începutul acestui an, proprietarii şi dezvoltatorii au scos la vânzare apartamentele cu două camere la cele mai accesibile preţuri în Ferentari. Plăteşti 53.000 de euro pentru o astfel de locuinţă”, spun realizatorii analizei.

Puţin mai la est, în zona Giurgiului, o proprietate similară se vinde cu 60.900 euro, în timp ce în arealul Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii, preţul mediu solicitat pentru un apartament cu două camere creşte la 63.000 euro.

Apartamentele intrate în piaţă, în ultimul timp, pe segmentul nou din Vitan-Bârzeşti au poziţionat media zonei în jurul valorii de 66.000 euro. Marele avantaj al celor care se mută aici este apropierea de Delta Văcăreşti, o adevărată oază de verdeaţă. Găseşti o serie de magazine mari la doi paşi de casă, dar nu ai o legătură directă la reţeaua de transport prin subteran.

Cartierul Berceni, printre cele mai accesibile din Bucureşti

Cartierul Berceni din sectorul 4 se menţine printre cele mai ieftine din Bucureşti şi în cazul cumpărătorilor interesaţi de apartamentele cu două camere, nu doar în cazul celor care vor să achiziţioneze garsoniere. Preţul mediu solicitat de proprietari şi dezvoltatori ajunge la 67.850 euro.

Tot în sudul oraşului sunt şi apartamente cu 3 camere pentru cei cu buget limitat. În zona Giurgiului locuinţele de acest tip s-au vândut, în medie, cu 74.990 euro în ianuarie.

Zona Militari-Apusului-Păcii poate fi o altă opţiune. În acest caz, costul mediu al unui apartament cu 3 camere este de 75.000 euro. Cu 85.000 euro găseşti o locuinţă similară în Drumul Taberei, cartier care s-a dezvoltat accelerat în ultimii ani pe segmentul rezidenţial nou şi dispune şi de acces la reţeaua de transport prin subteran.

Cumpărătorii care vor să-şi limiteze căutările la pragul de 90.000 euro se mai pot orienta şi spre cartiere precum Rahova sau Pantelimon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici