Topul celor mai mari 100 de exportatori români. Cine a scos România din recesiune

Creşterea industriei, şi nu datorită unei cereri mari interne, ci datorită creşterii livrărilor la export, a scos România din recesiune, Dacia, producătorii de componente auto, Nokia, marii petrolişti fiind cei care au readus economia locală pe plus.

1419 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai mari 100 de exportatori români. Cine a scos România din recesiune

Topul celor mai mari 100 de exportatori români. Cine a scos România din recesiune (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, din datele furnizate de către Institutul Naţional de Statistică, singura instituţie dintre cele întrebate care a putut spune care sunt primii 100 de exportatori din România, reiese faptul că piaţa locală este la mâna unor firme străine, doar câteva companii româneşti fiind prezente în acest top: Oltchim, InterAgro, Compa Sibiu şi Aramis Invest Baia Mare.

Revenind la exemplul plecării Nokia, care a avut un "comportament de lăcustă industrială", adică a venit în România, a consumat resursele puse la dispoziţie, iar apoi a plecat în căutarea altei destinaţii, după cum spunea recent primarul Sibiului Klaus Iohannis, faptul că o bună parte din economia României este în afara controlului local este cu atât mai important, mai ales în actualul context de piaţă.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici