Total a concediat aproape 900 de angajaţi ai unei rafinării britanice

Grupul petrolier francez Total a concediat aproape 900 de angajaţi ai unei rafinării din Marea Britanie, la o săptămână după ce aceştia au intrat în grevă pentru a protesta faţă de disponibilizarea unor colegi, a anunţat un sindicat al unităţii britanice.

19 afișări
Imaginea articolului Total a concediat aproape 900 de angajaţi ai unei rafinării britanice

Total a concediat aproape 900 de angajaţi ai unei rafinării britanice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Total poate confirma, cu regret, că a început procesul de încheiere a contractelor persoanelor respective", se arată într-un comunicat al grupului francez.

Aproximativ 1.200 de angajaţi ai rafinăriei de la Lindsey au intrat în grevă pe 11 iunie pentru a sprijini 51 de colegi concediaţi. Ei susţin că prin efectuarea disponibilizărilor, conducerea companiei a încălcat un acord care interzice reducerea personalului.

Reprezentanţii Total susţin că protestul declanşat pe 11 iunie este ilegal.

Salariaţii rafinăriei britanice au mai organizat o grevă, la începutul acestui an, pentru a protesta faţă de decizia conducerii de a acorda un contract unei companii italiene care angaja muncitori din afara Marii Britanii. Ei au acceptat reluarea lucrului după ce le-au fost garantate jumătate din locurile de muncă prevăzute de contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici