Toţi grecii trebuie să transmită Ministerului de Finanţe o adresă de email, altfel vor fi amendaţi

Toţi contribuabilii din Grecia trebuie să transmită până în luna mai o adresă validă de email Ministerului de Finanţe, care va fi utilizată pentru transmiterea de notificări, urmând ca cei care nu respectă cererea să fi amendaţi cu cel puţin 100 de euro.

228 afișări
Imaginea articolului Toţi grecii trebuie să transmită Ministerului de Finanţe o adresă de email, altfel vor fi amendaţi

Toţi grecii trebuie să transmită Ministerului de Finanţe o adresă de email, altfel vor fi amendaţi (Imagine: Shutterstock)

Ministerul de Finanţe va lansa în luna mai un nou serviciu de informare a cetăţenilor prin intermediul emailului, parte a unei campanii îndelungate a statului elen de combatere a evaziunii.

Cerinţa autorităţilor elene îi vizează pe toţi plătitorii de taxe, inclusiv bătrânii, care s-ar putea să nu ştie să utilizeze sau să nu aibă acces la un computer, precum şi contribuabili fără conexiune la internet sau care locuiesc în zone rurale ori izolate, potrivit portalului elen GreekReporter.

Ministerul va utiliza noul serviciu pentru a informa cetăţenii despre toate problemele legate de plata taxelor, precum amenzi, taxe suplimentare, datorii şi altele.

Oficialii eleni speră ca noul program să ajute la optimizarea plăţii taxelor, limitarea birocraţiei, combaterea evaziunii şi să rezolve problema notificărilor netransmise la timp.

Evaziunea fiscală, foarte ridicată în Grecia, este considerată o posibilă sursă de venituri suplimentare pentru stat, în contextul dificultăţilor economice prin care trece ţara de mai mulţi ani.

Grecia a fost salvată de la colaps financiar cu două pachete de împrumuturi de peste 200 de miliarde de euro, acordate începând din 2010 de către statele din zona euro şi FMI. Statul a fost nevoit să ceară ajutorul zonei euro după ce nu s-a mai putut împrumuta de pe pieţele internaţionale la dobânzi sustenabile, din cauza îndatorării foarte ridicate.

Împrumuturile au fost condiţionate de măsuri dure de austeritate, precum concedieri şi reduceri de salarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici