Toyota şi-a revenit după dezastrul din 2011: Profitul companiei a crescut de 250 de ori faţă de acum un an

Profitul net al Toyota a crescut de 250 de ori în trimestrul încheiat în iunie, primul al anului fiscal, la 290,3 miliarde yeni (3,7 miliarde dolari), de la 1,16 miliarde yeni în aceeaşi perioadă a anului trecut, când rezultatul a fost puternic afectat de un cutremur urmat de un tsunami devastator.

244 afișări
Imaginea articolului Toyota şi-a revenit după dezastrul din 2011: Profitul companiei a crescut de 250 de ori faţă de acum un an

Toyota şi-a revenit după dezastrul din 2011: Profitul companiei a crescut de 250 de ori faţă de acum un an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primul trimestru al anului trecut, perioada aprilie-iunie, când operaţiunile grupului nipon au fost lovite puternic de dezastrul din martie, profitul a scăzut de 100 de ori.

Toyota a majorat ţinta de producţie şi vânzări pentru anul fiscal 2012, semn al revenirii încrederii grupului, potrivit Wall Street Journal.

Profitul Toyota a depăşit estimările analiştilor, de 250,65 miliarde de yeni.

Vânzările au crescut cu 60%, de la 3.441 miliarde de yeni la 5.502 miliarde de yeni, iar grupul a raportat un profitul operaţional de 353 miliarde de yeni, faţă de o pierdere de 107,96 miliarde de yeni în perioada similară a anului trecut.

Toyota intenţionează să producă în acest an fiscal 10,05 milioane de maşini, peste ţinta iniţială de 9,76 milioane de autovehicule. Grupul estimează pentru anul fiscal un profit net de 760 miliarde de yeni.

Toyota a înregistrat o revenire puternică a producţiei în primul trimestru, raportat la perioada similară a anului trecut, când operaţiunile de pe piaţa de origine, Japonia au fost lovite de cutremur şi tsunami. Numărul maşinilor vândute la nivel global a urcat cu 86%, la 2,27 milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici