Toyota vrea să crească producţia în 2012 la un nivel record

Toyota, cel mai mare grup auto din lume, vrea să majoreze producţia cu 24% anul următor, la un nou nivel record de 8,9 milioane de maşini, parte a unui program de recuperare a declinului din lunile de după cutremurul din martie, a declarat o sursă apropiată situaţiei pentru Reuters.

122 afișări
Imaginea articolului Toyota vrea să crească producţia în 2012 la un nivel record

Toyota vrea să crească producţia în 2012 la un nivel record (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul a prezentat marţi programul furnizorilor, a spus sursa citată.

Ţinta de 8,9 milioane de autovehicule pentru anul următor, care nu include producţia diviziilor Daihatsu Motor şi Hino Motors, va depăşi recordul anterior de 8,53 milioane de unităţi, înregistrat în 2007, înainte de criza globală.

Un purtător de cuvânt al Toyota a refuzat să confirme informaţia, afirmând că grupul oferă furnizorilor date referitor la ce trebuie să se aştepte, dar că nu face asemenea planuri publice.

Toyota şi-a majorat ţinta de producţie pentru acest an cu 350.000 de maşini, la 7,15 milioane, ca urmare a unei redresări mai rapide a lanţului de furnizori.

Grupul a avut pierderi operaţionale în primul trimestru fiscal, perioada aprilie-iunie, pentru prima dată în ultimii doi ani, cauzate de cutremurul devastator din martie din Japonia şi de aprecierea yenului, însă a ridicat prognoza de profit pentru anul în curs, mizând pe o revenire rapidă.

Toyota a înregistrat o pierdere operaţională de 108 miliarde yeni (1,4 miliarde de dolari) în primul trimestru fiscal, faţă de un profit de 211,7 miliarde yeni în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatul a fost totuşi mai bun decât media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters, care indica o pierdere de 190 miliarde yeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici