Traficul de pasageri pe aeroporturile din UE, pentru prima dată în 8 ani peste cel din ţările non-UE

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile europene în octombrie a crescut cu 5,5% raportat la perioada similară a anului trecut, avansul raportat de aeroporturile din statele UE depăşind creşterea din ţările din afara Uniunii pentru prima dată în ultimii 8 ani, potrivit datelor ACI Europe.

126 afișări
Imaginea articolului Traficul de pasageri pe aeroporturile din UE, pentru prima dată în 8 ani peste cel din ţările non-UE

Traficul de pasageri pe aeroporturile din UE, pentru prima dată în 8 ani peste cel din ţările non-UE (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Traficul de pasageri pe aeroporturile din UE a crescut cu 5,6% în octombrie, faţă de o creştere de 5,1% înregistrată pe aeroporturile din ţările non-UE, inclusiv în Islanda, Norvegia, Rusia, Elveţia şi Turcia, se arată într-un raport al asociaţiei ACI Europe privind traficul de pasageri de pe 205 de aeroporturi de pe continent.

"Traficul de pe aeroporturile din UE l-a depăşit pe cel din aeroporturile din statele non-UE pentru prima dată din 2006. Creşteri impresionante au fost înregistrate în special în Grecia, România, Belgia, Irlanda, Portugalia şi Lituania", a declarat directorul general al ACI Europe, Olivier Jankovec.

Traficul de pasageri pe aeroportul Otopeni a crescut în octombrie cu 14,6% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În ceea ce priveşte traficul de mărfuri pe aeroporturile europene, acesta a crescut cu 3,1% în octombrie, potrivit raportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici