Transelectrica: Consumul de energie este în creştere cu până la 4,5%

Consumul de energie este în creştere cu 4-4,5%, faţă de perioada similară a anului 2009, susţinut în ultimele două luni de sectorul industrial, iar nivelul de creştere este posibil să se menţină pe ansamblul întregului an, a declarat, joi, directorul general al Transelectrica (TEL), Adrian Băicuşi.

16 afișări
Imaginea articolului Transelectrica: Consumul de energie este în creştere cu până la 4,5%

Transelectrica: Consumul de energie este în creştere cu până la 4,5% (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Avansul consumului a fost susţinut şi de sectorul casnic şi de cel industrial. În ultimele două luni consumul a stat pe sectorul industrial", a spus Băicuşi, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că o eventuală majorare a taxelor şi impozitelor va avea ca efect o reducere a cosnumului de energie, dar măsurile de austeritate adoptate deja de Guvern nu vor avea un impact semnificativ asupra acestui indiscator.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în primele patru luni consumul final de electricitate a crescut cu 3,8%, la 17,23 miliarde KWh.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici