Transgaz: Importurile de gaze din Rusia sunt sistate în continuare, sistemul este în siguranţă

Situaţia importurilor de gaze ruseşti prin Ucraina este nemodificată, acestea fiind în continuare sistate total, iar sistemul naţional de transport este în siguranţă, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, directorul Dispeceratului de livrare comercială al Transgaz, Marius Stroia.

22 afișări
Imaginea articolului Transgaz: Importurile de gaze din Rusia sunt sistate în continuare, sistemul este în siguranţă

Transgaz: Importurile de gaze din Rusia sunt sistate în continuare, sistemul este în siguranţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Importurile sunt tot la zero, nu este nicio modificare faţă de ieri (joi, n.r.). Totul este sub control", a spus Stroia.

Rusia a întrerupt, miercuri, toate exporturile de gaze destinate Europei, inclusiv României, prin Ucraina, ca urmare a unor divergenţe pornind de la preţul gazelor între autorităţile de la Moscova şi cele de la Kiev.

În lipsa gazelor ruseşti, care acoperă circa o treime din consumul naţional anual, România utilizează gaze exclusiv din depozite şi din producţia proprie. Altă măsură luată de autorităţi pentru a acoperi deficitul de gaze a fost reducerea consumului la mai multe termocentrale, care au fost transferate pe combustibili alternativi, precum păcura şi cărbunele.

Totodată, o reducere a consumului de gaze a fost operată şi în cazul unor combinate chimice.

Citeşte şi:

Livrările de gaze ruseşti prin Isaccea au fost oprite

Livrările de gaze ruseşti spre România, sistate în totalitate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici