Trei companii din China fuzionează, formând unul din cei mai mari producători de oţel din lume

Trei companii metalurgice din China au convenit marţi să fuzioneze, formând un grup cu o capitalizare de piaţă de circa patru miliarde de dolari, care va fi al doilea mare operator industrial chinez aflat în topul primilor cinci producători de oţel la nivel mondial.

29 afișări
Imaginea articolului Trei companii din China fuzionează, formând unul din cei mai mari producători de oţel din lume

Trei companii din China fuzionează, formând unul din cei mai mari producători de oţel din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul grup va reuni companiile Tangshan Iron and Steel, Handan Iron and Steel şi Chengde Xinxin Vanadium and Titanium.

Fuziunea va spori influenţa Chinei în negocierile cu grupuri miniere precum Vale, BHP Billiton şi Rio Tinto, care în mod normal stabilesc preţul minereului de fier cu Baosteel Group, actualul lider al industriei metalurgice chineze.

"Consolidarea va îmbunătăţi eficienţa companiei rezultate în urma fuziunii", a declarat Zhou Xizeng, analist la CITIC Securities.

Cele trei companii se află în regiunea Hebei, care înconjoară Beijingul, şi unde se află 20% din capacitatea de producţie a oţelului din China.

Fuziunea va avea loc prin intermediul unui schimb de acţiuni.

Fabricile care vor face parte din grup au produs în 2007 circa 31 de milioane de tone de oţel brut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici