Trenuri pe pernă magnetică ar putea circula în Bucureşti din 2012

Legătura între Aeroportul Otopeni şi Bucureşti s-ar putea realiza, din 2012, cu trenuri pe pernă magnetică, care vor circula pe o monoşină suspendată, costurile pentru realizarea liniei ajungând la 6-7 milioane lire sterline pe km, a declarat, luni, Alexandru Dobre, membru în Consiliul ARACO.

1292 afișări
Imaginea articolului Trenuri pe pernă magnetică ar putea circula în Bucureşti din 2012

Trenuri pe pernă magnetică ar putea circula în Bucureşti din 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Răzvan Murgeanu ne-a cerut să analizăm posibilitatea construcţiei unei linii suspendate care să facă legătura între Aeroportul Otopeni şi Capitală, urmând să fie folosit un tren cu pernă magnetică. Este o ideea mai veche, de pe vremea când Murgeanu era viceprimar", a precizat reprezentantul Asociaţiei Română a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

El a explicat că până la sfârşitul anului ar putea fi finalizat un plan provizoriu, astfel că în 2010 să fie atras un investitor străin, de preferat o companie japoneză. Trenul suspendat ar putea fi gata în 2012, potrivit reprezentantului ARACO.

Legătura între Bucureşti şi Otopeni ar urma să se facă printr-o linie monoşină, cu sustentaţie magnetică.

"Astfel de trenuri au fost puse în funcţiune deja în Japonia, iar estimările noastre arată că preţul pentru construcţia unui kilometru ajunge la şase-şapte milioane lire sterline. Trenul cu pernă magnetică are trei vagoane şi costă câteva zeci de milioane euro", a adăugat Dobre.

ARACO, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei şi Primăria Bucureşti urmează să stabilească lungimea liniei, fiind luate în considerare două posibilităţi. Mai exact, este vorba de o linie de 16 km, în cazul în care va lega centrul Capitalei de aeroport, sau una de 80 km, dacă va înconjura Bucureştiul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici