Tronsonul Bucureşti - Fundulea al autostrăzii Soarelui va fi modernizat. Şantier până în iarnă

CNADNR va moderniza în acest an tronsonul Bucureşti - Fundulea al Autostrazii Soarelui (A2), lucrările estimate la 22 milioane euro vizând înlocuirea stratului superior de beton cu asfalt, fără să fie necesară însă închiderea traficului, a anunţat miercuri compania.

544 afișări
Imaginea articolului Tronsonul Bucureşti - Fundulea al autostrăzii Soarelui va fi modernizat. Şantier până în iarnă

Tronsonul Bucureşti - Fundulea al autostrăzii Soarelui va fi modernizat. Şantier până în iarnă (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Lucrările la tronsonul inaugurat în 2004 vor începe în primăvară şi vor fi finalizate până în decembrie, estimează Compania de Drumuri şi Autostrăzi.

"Am făcut reparaţii şi vom continua reparaţiile, dar vreau să vă spun că avem pregătit un proiect de reabilitare a acestui tronson, din beton de ciment. Avem toate aprobările necesare şi soluţia va fi pusă în aplicare în acest an. Va fi reabilitat acest tronson, de la Bucureşti la Fundulea, pe ambele sensuri. Soluţia aprobată este frezare cu 8 centimetri a betonului de ciment şi înlocuire cu asfalt", a declarat Florea Dascălu, şeful Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul CNADNR, întrebat când vor fi astupate gropile de pe acest tronson.

El a arătat că proiectul va costa aproximativ 22 milioane euro, iar lucrările vor începe în primăvară, dupa finalizarea campaniei de iarnă.

Întrebat dacă reabilitarea va fi finalizată până în vara acestui an, când traficul se aglomerează cu turişti care merg spre Litoral, reprezentantul CNADNR a răspuns că lucrările vor fi derulate şi în vară, dar proiectul ar putea fi încheiat până la sfârşitul anului 2015.

"Va fi un şantier, şi lucrările se vor face sub circulaţie, cu asigurarea circulaţiei în condiţii corespunzătoare", a spus Dascălu.

Traficul pe tronsonul Bucureşti - Fundulea al Autostrăzii Soarelui a fost deschis în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici