Trotinetele Bolt sunt folosite aproximativ 40% din timp pentru a face legătura cu principalele mijloace de transport în comun

  • Trotinetele Bolt sunt limitate din aplicaţie la o viteză maximă de deplasare de 25 km/h, iar în unele zone urbane aceasta este redusă până la 15 km/h.
  • Trotinetele electrice Bolt beneficiază de două tipuri de asigurare în caz de incidente.
  • Tehnologiile introduse în aplicaţie evaluează comportamentul utilizatorilor în funcţie de mai multe componente, pentru a preveni condusul iresponsabil şi parcarea neregulamentară.
168 afișări
Imaginea articolului Trotinetele Bolt sunt folosite aproximativ 40% din timp pentru a face legătura cu principalele mijloace de transport în comun

Trotinetele Bolt sunt folosite aproximativ 40% din timp pentru a face legătura cu principalele mijloace de transport în comun

Bucureşti, 22 august 2023 – Trotinetele electrice Bolt sunt folosite de utilizatori în 40% din timp pentru a se deplasa pe distanţe scurte, de la sau până la staţiile mijloacelor de transport în comun, arată un studiu realizat de companie în 17 ţări europene, inclusiv în România. Ponderea de utilizare a trotinetelor Bolt în România se situează aproape de nivelul mediei europene, respectiv 38%.

Utilizarea trotinetelor închiriate încurajează mai multe persoane să folosească transportul public, deoarece le oferă posibilitatea de a avea acces uşor la autobuz, metrou sau tramvai. Avantajul acestora este că respectă legislaţia naţională şi au viteză de deplasare limitată. În plus, trotinetele Bolt beneficiază de două tipuri de asigurare şi includ tehnologii care au rolul de a preveni situaţiile în care utilizatorii conduc iresponsabil, parchează neregulamentar sau se deplasează în tandem pe aceeaşi trotinetă.

Călin Leuştean, Micromobility Manager Bolt România, a declarat: „Serviciul nostru de închiriere a trotinetelor electrice ajută utilizatorii să se deplaseze în mediul urban pe distanţe scurte, într-un mod sustenabil, care ajută la decongestionarea traficului, mai ales la orele de vârf. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 30% dintre deplasările cu maşina în Europa acoperă distanţe mai mici de 3 km, iar 50% acoperă mai puţin de 5 km. Acest lucru înseamnă că există un potenţial foarte mare în regândirea modului în care ne deplasăm şi ne ajută să luăm decizii care au un impact pozitiv asupra comunităţii, precum reducerea aglomeraţiei, a zgomotului şi a poluării oraşelor.”

Trotinetele Bolt au o viteză maximă de deplasare de 25 km/h, aceasta fiind limitată până la 15 km/h în anumite zone. Recent, compania a anunţat o serie de funcţionalităţi în aplicaţie pentru prevenirea condusului iresponsabil şi a parcării neregulamentare. La finalizarea unei curse, comportamentul utilizatorului este evaluat în funcţie de trei componente: parcare, condus nesăbuit şi deplasare în tandem.

Atunci când o trotinetă nu este folosită în mod corespunzător, imediat ce cursa este încheiată, utilizatorul primeşte o notificare pentru evaluarea comportamentului său, iar penalizările variază de la limitarea vitezei maxime de deplasare până la suspendarea temporară a contului.

Pe teritoriul României, Bolt depune eforturi constante de a educa utilizatorii prin campanii naţionale, în parteneriat cu autorităţile locale şi membri ai Poliţiei.

„Popularitatea trotinetelor electrice a crescut semnificativ în ultimii ani, iar datele publicate de retailerii online confirmă şi un număr tot mai ridicat de trotinete particulare. Foarte multe dintre acestea sunt neasigurate, au o viteză de deplasare de peste 50 km/h şi nu pot fi controlate. Serviciile de închiriere a trotinetelor asigură un nivel mai ridicat de siguranţă, management al funcţionalităţilor şi tehnologii care ajută la utilizarea lor în mod responsabil. Aşadar, impunerea de restricţii asupra operatorilor de trotinete sau interzicerea serviciilor de acest fel, nu doar privează un număr mare de utilizatori să folosească un mijloc de transport sustenabil într-un oraş aglomerat, dar pot genera comportamente neadecvate în trafic, dificil de monitorizat”, continuă Călin Leuştean.

Studiul realizat de Bolt demonstrează că trotinetele companiei au contribuit la evitarea a peste 2,4 milioane de kg de emisii de dioxid de carbon în 17 ţări din Europa în 2022. Această cantitate este echivalentă a 18,5 milioane de pungi de plastic de unică folosinţă sau 2600 de zboruri dus-întors de la Paris la New York.

„Investiţiile în sustenabilitate sunt esenţiale pentru România, motiv pentru care şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) fondurile alocate pentru tranziţia verde se află în primul pilon. Administraţiile locale nu trebuie decât să propună şi apoi să implementeze proiecte de infrastructură verde, cum sunt pistele de biciclete şi trotinete, care să transforme oraşele în spaţii prietenoase cu mediul, şi să îmbunătăţească traficul şi, implicit, viaţa locuitorilor. Accesul la alternative verzi de transport este o soluţie din care toate părţile implicate au de beneficiat”, încheie Călin Leuştean.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici