Tu cumperi măşti, alţii SUV-uri. Maşinile mari reprezintă peste 40% din piaţa auto din România

  • Românii aleg să cumpere maşini mari din motive de siguranţă
  • Peste 40% din piaţa auto din România este susţinută de vânzările de SUV-uri
  • Piaţa auto în general se va contracta anul acesta
660 afișări
Imaginea articolului Tu cumperi măşti, alţii SUV-uri. Maşinile mari reprezintă peste 40% din piaţa auto din România

Dacă pe tine te preocupă cum să îţi iei mai multe măşti, alţii se gândesc la siguranţa lor în trafic. Iar acest lucru a contribuit la creşterea vânzărilor de …SUV-uri.

SUV-urile, maşinile în care te simţi mai în siguranţă pe drumurile din România, sunt singurul segment auto care au înregistrat creşteri ale vânzărilor.

Ionuţ şi-a luat un SUV acum o lună, motivul e cel la care te aştepţi: ”În primul rând pentru siguranţă. Am ales să trec la o maşină mare pentru că am văzut câteva accidente în care SUV-ul a avut o rată de supravieţuire mult mai mare decât maşina mică”

Spaţiul generos şi stabilitatea din timpul condusului sunt alte motive pentru care românii aleg să fie şoferi de SUV.

Care e psihologia din spatele acestui comportament?

”Maşina este o prelungire a noastră. Faptul că ne aflăm într-o maşină puternică sau într-o maşină foarte mare ne face să simţim că deţinem controlul, chiar dacă parţial este o iluzie”, a explicat psihologul Cristina Fulop.

Piaţa auto are doar de câştigat din urma nevoii noastre de siguranţă.

”SUV-urile au ajuns să reprezinte aproape jumătate din piaţa auto locală la nivelul primelor 4 luni ale anului. Acum au trecut bine de 40%”, spune Bogdan Alecu, jurnalist Ziarul Financiar.

Chiar şi aşa, Ionuţ nu foloseşte maşina în Bucureşti. El preferă să apeleze la transportul alternativ dacă e cu familia, iar când merge la job preferă trotineta electrică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici