Turcia, accesibilă românilor doar cu buletinul, aşteaptă o dublare a turiştilor

Cu zboruri charter spre Antalya din 14 oraşe, spre Alanya din Bucureşti şi Cluj-Napoca, spre Bodrum din Bucureşti şi multe variante de circuit care străbat ţara, Turcia va fi destinaţia vedetă a anului 2024, mai ales că va fi accesibilă românilor doar cu bulentinul.

1589 afișări
Imaginea articolului Turcia, accesibilă românilor doar cu buletinul, aşteaptă o dublare a turiştilor

Turcia, accesibilă românilor doar cu buletinul, aşteaptă o dublare a turiştilor

Este aşteaptată o creştere de 8% a numărului turiştilor săi pe zboruri charter şi de 12% pe circuite, în acest an, odată cu simplificarea regulilor pentru intrarea în Turcia a adulţilor, de la începutul lunii iunie, potrivit Paralela 45. Cu zboruri charter spre Antalya din 14 oraşe, spre Alanya din Bucureşti şi Cluj-Napoca, spre Bodrum din Bucureşti şi multe variante de circuit care străbat ţara, Turcia va fi destinaţia vedetă a anului 2024.

Aproximativ un million de români au vizitat ţara în 2023, în creştere cu 11,67% faţă de 2022, potrivit datelor Autorităţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia, din care aproximativ jumătate au fost numai în Antalya, unde autorităţile turce aşteaptă o creştere de cel puţin 50% a numărului turiştilor români după scutirea de viză.

“Intrarea cu buletinul pentru maximum 90 de zile la fiecare 180 de zile face Turcia şi mai atractivă pentru români pentru orice fel de experienţe de vacanţă vor să aibă”, declară Ioana Burcea, director de marketing Paralela45.

Un număr de 15 curse charter din Bucureşti şi din oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu Mureş, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Braşov, Suceava, Iaşi, Constanţa, Craiova, Bacău, Baia Mare sunt organizate din luna mai până în septembrie. Una dintre cursele din Bucureşti se prelungeşte în fiecare an până la finalul lunii octombrie, când în Antalya sunt temperaturi de peste 25 de grade.

Noutatea sezonului 2024 sunt două zboruri spre Alanya, pe Aeroportul Gazipaşa, din Bucureşti şi unul din Cluj-Napoca, pentru scurtarea duratei de transfer în cazul turiştilor care îşi petrec vacanţa la hoteluri din Alanya şi Side. O altă cursă leagă Bucureştiul de Bodrum, de la începutul lunii iunie şi până la sfârşitul lunii septembrie.

Vacanţa de vară în Alanya costă de la 1.260 de euro pentru doi adulţi şi doi copii, în Kemer de la 1.282 de euro, în Lara de la 1.720 de euro, în Side de la 1.742 de euro, în Belek de la 1.891 de euro, la hoteluri de patru stele cu all inclusive. Preţul unui pachet de vacanţă în Bodrum porneşte de la 2.058 de euro pentru doi adulţi şi doi copii, la un hotel de trei stele.

Mai multe variante de circuite în Turcia, fie la Istanbul, fie la Ankara şi Cappadocia, ori Mesopotamia, Turcia de Nord, Cappadocia şi Mesopotamia, de la patru la opt nopţi şi preţuri începând de la 400 de euro/persoană, le oferă turiştilor posibilitatea unei vacanţe active, în care descoperă istoria, cultura, gastronomia ţării, farmecul peisajelor şi ospitalitatea gazdelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici