Turnul Eiffel, noua ţintă a teroriştilor, este o „afacere“ de aproape 80 mil. euro anual

Turismul din Franţa, Marea Britanie şi Germania ar putea avea de suferit după ce teroriştii au ameninţat că ar putea avea loc atentate la cele mai fierbinţi puncte turistice ale acestor ţări, potrivit Ziarul Financiar.

34 afișări
Imaginea articolului Turnul Eiffel, noua ţintă a teroriştilor, este o „afacere“ de aproape 80 mil. euro anual

Turnul Eiffel, noua ţintă a teroriştilor, este o „afacere“ de aproape 80 mil. euro anual (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Franţa, spre exemplu, a atras în 2009 cel mai mare număr de turişti străini la nivel mondial, 74,2 milioane, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului. Aceştia au cheltuit 48,7 miliarde de dolari (35,5 miliarde de euro).

Turnul Eiffel, una dintre atracţiile de notorietate ale Parisului spre care s-ar putea îndrepta atacurile teroriste, atrage în fiecare an circa 6 milioane de vizitatori, care cheltuiesc în total circa 79 de milioane de euro numai pe bilete, potrivit unui calcul al ZF, care ia în considerare costul unui bilet întreg pentru adulţi de 13,1 euro.

Citeşte mai multe despre "afacerea" Turnul Eiffel pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici