TVA şi comisioanele la credite nu sunt considerate cheltuieli eligibile pentru programe operaţionale

Cheltuielile efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale vor fi considerate eligibile dacă au fost efectuate între 1 ianuarie 2007-31 decembrie 2015 şi sunt însoţite de facturi, iar alte cheltuieli, precum TVA şi comisioane la credite, nu vor fi eligibile.

3 afișări

Prin derogare, cheltuielile din cadrul schemelor de ajutor de stat sunt eligibile în conformitate cu prevederile UE, se arată într-o hotărâre aprobată, miercuri, de Guvern.

Contribuţia în natură poate fi considerată cheltuială eligibilă dacă este efectuată sub forma terenurilor, clădirilor, echipamentelor, materialelor. În acest caz, este considerată cheltuială proprie a beneficiarului şi nu trebuie să depăşească cumulativ 20% din totalul contribuţiei acestuia, stabilită prin contractul de finanţare.

În cazul terenurilor, clădirilor şi echipamentelor, valoarea este certificată de un evaluator independent autorizat. În cazul clădirilor şi echipamentelor, acestea trebuie să facă parte integrantă şi inseparabilă din rezultatul operaţiunii. Terenurile şi clădirile trebuie să fie libere de sarcini şi să nu facă obiectul unor litigii aflate pe rol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici