Ucraina a confiscat 66,7 milioane € din conturile ruşilor

Banii aparţin operatorilor ruşi de jocuri de noroc care operau pe teritoriul ţării invadate.

Urmărește
173 afișări
Imaginea articolului Ucraina a confiscat 66,7 milioane € din conturile ruşilor

Ucraina a confiscat 66,7 milioane € din conturile ruşilor

În baza deciziilor mai multor instanţe ucrainene, angajaţii Biroului de Investigaţii de Stat au dispus sechestrarea conturilor bancare ale unor cazinouri online legate direct de cetăţenii ruşi. Suma totală a fondurilor sechestrate se ridică la peste 2,9 miliarde UAH, aproximativ 66,7 milioane euro.

Problema transferului fondurilor sechestrate către Agenţia Naţională a Ucrainei de Identificare, Căutare şi Gestionare a Bunurilor Obţinute din Corupţie şi Alte Infracţiuni este în prezent în curs de soluţionare, în vederea implementării măsurilor de gestionare a acestora.

Totodată, mai multe surse mass-media au răspândit vestea despre presupusa înlăturare a sechestrului contului unuia dintre aceste cazinouri online.

Guvernul neagă această ştire, reiterând că acestei companii i se permite „exclusiv să plătească impozite, taxe şi alte plăţi obligatorii la buget, precum şi să efectueze operaţiuni de cheltuieli pentru plata salariilor”.

În cadrul unui dosar penal deschis, a fost documentat mecanismul ilegal de activitate pe teritoriul Ucrainei a unui număr de entităţi comerciale care au primit o licenţă pentru a desfăşura activităţi de organizare şi desfăşurare a jocurilor de noroc de cazinou pe internet.

În special, legăturile lor cu reprezentanţii Rusiei şi ai capitalei ruse, precum şi cu o serie de entităţi sancţionate au fost confirmate.

Activităţile au fost facilitate de angajaţi şi supraveghetori individuali ai organelor de aplicare a legii, aşa-numiţii avertizori de integritate. La fel şi reprezentanţi ai instituţiilor bancare şi de plată, care au asigurat efectuarea de tranzacţii suspecte cu instrumente financiare controlate.

Gestiunea procedurală este efectuată de Procuratura Generală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici