Ucraina a început recoltarea cerealelor. Primele date: Recolta va fi mai mică faţă de anul trecut

Fermierii din Odesa au început recolta de cereale din 2023, treierând primul orz de iarnă, au anunţat oficialii locali.

3229 afișări
Imaginea articolului Ucraina a început recoltarea cerealelor. Primele date: Recolta va fi mai mică faţă de anul trecut

Ucraina a început recoltarea cerealelor. Primele date: Recolta va fi mai mică faţă de anul trecut

Ucraina este un important producător şi exportator global de cereale, dar se aşteaptă ca producţia din acest an să fie redusă din cauza invaziei Rusiei la aproximativ 45 de milioane de tone, de la 53 de milioane în 2022.
 
Ministerul Agriculturii a declarat săptămâna trecută că însămânţarea de primăvară 2023 a Ucrainei a fost aproape finalizată pe aproape 13 milioane de hectare.
 
Suprafaţa totală însămânţată la 16 iunie includea 271.100 de hectare de grâu de primăvară, 810.000 de hectare de orz, 138.500 de hectare de mazăre, 146.200 de hectare de ovăz, 4 milioane de hectare de porumb şi alte produse de bază, relatează Reuetrs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici