Ucraina va majora anul viitor cu 65%-70% taxele de tranzit pentru gazele naturale ruseşti

Autorităţile de la Kiev vor majora anul viitor taxele impuse pentru tranzitul gazelor naturale ruseşti pe teritoriul Ucrainei cu 65%-70%, în funcţie de evoluţia preţului petrolului, a declarat premierul ucrainean, Iulia Timoşenko.

30 afișări
Imaginea articolului Ucraina va majora anul viitor cu 65%-70% taxele de tranzit pentru gazele naturale ruseşti

Ucraina va majora anul viitor cu 65%-70% taxele de tranzit pentru gazele naturale ruseşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Timoşenko a precizat că Ucraina va cumpăra anul viitor, de la Rusia, între 27 şi 33 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, cantitate asemănătoare celei achiziţionate în 2009, însă mai mică decât prevede contractul bilateral. Ucraina nu va fi penalizată, însă, pentru nerespectarea prevederilor contractuale.

Compania naţională de gaze a Ucrainei, Naftogaz, a indicat, miercuri, că se aşteaptă la o creştere de 57-60%, în 2010, a taxelor de tranzit pentru gazele ruseşti.

Aproximativ 80% din livrările de gaze către Uniunea Europeană tranzitează Ucraina. Preţul gazelor reflectă evoluţia cotaţiilor ţiţeiului, însă cu o întârziere de aproximativ şase luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici