Udrea: Autorităţile vor căuta soluţii legale pentru sprijinirea constructorilor români la licitaţii

Autorităţile vor încerca să identifice soluţii legale pentru a putea sprijini firmele româneşti de construcţii la licitaţii, a declarat, joi, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea.

20 afișări
Imaginea articolului Udrea: Autorităţile vor căuta soluţii legale pentru sprijinirea constructorilor români la licitaţii

Udrea: Autorităţile vor căuta soluţii legale pentru sprijinirea constructorilor români la licitaţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Autorităţile vor cere realizarea unei analize de către ANRMAP, dar şi sprijin din partea Ministerului Afacerilor Externe, pentru a găsi variante legale care să sprijine sau care să nu defavorizeze constructorii români la licitaţii (...) Vom încerca să identificăm soluţiile legale pentru a nu discrimina firmele româneşti de construcţii", a spus Udrea, prezentă la seminarul "Mediafax Talks about Construction".

Declaraţia ministrului a venit ca răspuns la o afirmaţie a lui Cristian Erbaşu, preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii, prezent la eveniment, potrivit căreia constructorii români lucrează în cele mai multe cazuri în anteprize pentru companiile străine.

El a dat exemplul Spaniei şi Germaniei, ţări care au implementat măsuri de sprijin pentru companiile naţionale de construcţii la nivel intern şi extern.

"Trebuie găsite proceduri prin care firmele cu capital românesc să aibă şanse egale cu firmele cu capital străin", a spus Erbaşu.

Pe de altă parte, ministrul Elena Udrea a afirmat că una din variantele prin care firmele româneşti pot avea mai multe şanse la licitaţii este asocierea.

"Îmi amintesc că a fost acum câţiva ani o discuţie şi s-a recomandat constructorilor români să se asocieze. S-au asociat, după care s-au certat. (...) Era vorba de trei mari constructori", a mai spus ministrul Dezvoltării şi Turismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici