Udrea: Dacă industria de turism va genera o strategie, ministerul trebuie să ţină cont de ea

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului ar trebui să ţină cont de strategia pe care o va prezenta industria de turism, a declarat agenţiei MEDIAFAX fostul ministru de resort Elena Udrea, după ce patronatele din turism au anunţat că intenţionează să creeze o strategie pentru acest domeniu.

111 afișări
Imaginea articolului Udrea: Dacă industria de turism va genera o strategie, ministerul trebuie să ţină cont de ea

Udrea: Dacă industria de turism va genera o strategie, ministerul trebuie să ţină cont de ea (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Eu cred că este foarte util parteneriatul cu industria de turism. Întotdeauna în minister am spus că noi suntem cei care trebuie să ascultăm industria de turism, nu industria de turism trebuie să ne-asculte pe noi", a spus Udrea.

Patronatele din turism au anunţat luni că vor să facă o strategie pe cinci ani şi să invite partidele să adere la ea, argumentând că în ultimii ani 20 de ani partidele au schimbat mai multe strategii, iar turismul a avut de suferit.

Astfel, ANAT a lansat către toate patronatele, asociaţiile şi federaţiile din turism invitaţia de a lucra impreuna la stabilirea, în termen de 15 zile, a unei strategii pentru turismul romanesc pentru următorii cinci ani.

"Cei care au afaceri în turism sunt şi cei mai interesaţi de bunul mers al turismului. Ca urmare, sunt şi cei mai buni care găsesc soluţii la problemele care apar. Deci mă bucur dacă industria de turism va genera o astfel de strategie, sunt convinsă că va fi un proiect de care trebuie ţinut cont în minister. Şi aş spune că şi pe viitor cred că actualul ministru va avea exact aceeaşi percepţie pe care am avut-o eu despre turism. Mereu am spus că turismul este petrolul României. E averea noastră. Sigur, şi agricultura! Dar turismul este petrolul României şi noi putem, vânzând destinaţiile turistice româneşti, să avem creşteri economice importante", a completat Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici