Udrea: Multe firme de construcţii au falimentat din cauza creditelor de angajament neachitate de stat

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va încerca să achite datoriile restante de anul trecut către constructori în baza unor credite de angajament din cauza cărora în acest an multe firme din domeniu au intrat în insolvenţă, a declarat joi, ministrul de resort, Elena Udrea.

37 afișări
Imaginea articolului Udrea: Multe firme de construcţii au falimentat din cauza creditelor de angajament neachitate de stat

Udrea: Multe firme de construcţii au falimentat din cauza creditelor de angajament neachitate de stat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"A fost o strategie a Ministerului Finanţelor şi am solicitat ca aceasta să nu se mai repete şi anul viitor. Multe firme au intrat în insolvenţă în baza creditelor de angajament. Noi încercăm să achităm datoriile de anul trecut", a spus Udrea, la Romanian Construct Forum, organizat de MEDIAFAX.

Printr-un credit de angajament o autoritate locală poate contracta lucrări pe care să le finanţeze din bugetele pe anii viitori.

Udrea a adăugat că există şi lucrări făcute în avans de către constructori, dar fără credite de angajament, având ca beneficiari autorităţile locale.

"Ele trebuie plătite. Foarte mulţi constructori au lucrat în avans pe banii lor sperând ca statul să nu-i lase la greu", a afirmat Udrea.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că pe anumite programe, care au folosit credite de angajament în 2009, bugetul a fost mai mic chiar decât creditele de angajament.

Udrea şi-a exprimat speranţa că firmelor de construcţii nu li se cere "comision" de către angajaţii ministerului la plata facturilor.

"Toate facturile sunt afişate pe site-ul ministerului. Această publicare a fost menită să combată comisioanele facturilor care se practicau în instituţiile statului. Când ai sub tine 1.000 de oameni pe care nu i-ai adus tu e posibil să se întâmple şi lucruri pe care nu le cunoşti", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici