Udrea: Românii ştiu să facă proiecte pentru fonduri europene

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, marţi, că din totalul fondurilor disponibile prin Programul Operaţional Regional (POR), de 4,3 miliarde de euro, vor fi contractate în acest an trei miliarde de euro, iar suma plătită efectiv va fi de 500 de milioane de euro.

21 afișări
Imaginea articolului Udrea: Românii ştiu să facă proiecte pentru fonduri europene

Udrea: Românii ştiu să facă proiecte pentru fonduri europene (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Românii ştiu să facă proiecte pentru fonduri europene", a spus Udrea într-o conferinţă de presă.

Ea a calificat drept "un mit" care trebuie combătut afirmaţia că românii nu ştiu să facă proiecte.

Ministrul a susţinut că în acest an din totalul fondurilor disponibile prin POR, de 4,3 miliarde euro, vor fi contractate trei miliarde de euro, iar suma plătită pentru proiectele deja aprobate va fi de 500 de milioane de euro.

Potrivit datelor ministerului, la 31 mai 2010 pe cinci axe prioritare ale programului (urban, transport, social, mediu de afaceri şi turism) erau depuse 4.538 de proiecte cu o valoare totală de 11 miliarde de euro.

Dintre acestea, 810 proiecte, în valoare de 2,1 miliarde de euro, erau aprobate, iar 611, de 1,87 miliarde euro, sunt contractate.

Potrivit ministrului, regiunea Bucureşti-Ilfov are cele mai puţine proiecte, în acest context Comisia Europeană propunând la un moment dat retragerea fondurilor şi redistribuirea acestora către alte regiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici