Udrea: Valoarea contractelor câştigate prin licitaţie poate creşte cu maxim 10%

Creşterea sumelor din contractele încheiate în urma unor licitaţii prin acte adiţionale va fi de maxim 10%, iar majorările vor fi operate doar cu avizul Consiliului tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a declarat, joi, ministrul de resort, Elena Udrea.

26 afișări
Imaginea articolului Udrea: Valoarea contractelor câştigate prin licitaţie poate creşte cu maxim 10%

Udrea: Valoarea contractelor câştigate prin licitaţie poate creşte cu maxim 10%

"Ministerul a decis ca aceste majorări de sume ale valorii contractului să nu se poate face fără aviz în consiliul tehnico-economic şi nu mai mult de 10%, mai ales că indicatorii tehnico- economici sunt generoşi", a declarat, joi, la conferinţa Mediafax Talks about Construction.

Ministrul a dat ca exempl o licitaţie de reabilitare tehnică care porneşte de la 10 milioane de lei şi pe care o firmă o câştigă cu 4 milioane de lei, pentru ca apoi prin acte adiţionale valoarea contractului să ajungă la 12 milioane de lei.

"Se câştigă licitaţii cu preţ de dumping, apoi prin înţelegeri cu autorităţile contractante, constructorul aduce acte adiţionale prin care majorează valoarea contractului", a arătat Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici