UE ar putea forţa Microsoft să includă în Windows mai multe browsere

Autorităţile Uniunii Europene ar putea forţa producătorul de software Microsoft să includă în sistemele de operare Windows şi alte browsere, pe lângă Internet Explorer, pentru a respecta legile concurenţei, potrivit Wall Street Journal.

15 afișări
Imaginea articolului UE ar putea forţa Microsoft să includă în Windows mai multe browsere

UE ar putea forţa Microsoft să includă în Windows mai multe browsere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Microsoft este cercetat pentru încălcarea regulilor concurenţei prin livrarea sistemului de operare Windows cu propriul browser inclus. Însă, pentru a nu obliga producătorul de software să renunţe la Internet Explorer, autorităţile Uniunii vor solicita companiei să includă şi alte programe de navigare pe Internet, au afirmat surse apropiate situaţiei.

Comisia Europeană (CE) a amendat Microsoft cu peste două miliarde de dolari în ultimii cinci ani pentru nerespectarea, printre altele, a legislaţiei concurenţei şi pentru că nu s-a conformat deciziilor deja impuse.

Autorităţile comunitare au încercat în 2004 să oblige Microsoft să livreze Windows fără Media Player.

CE a impus în luna mai o amendă record de 1,06 miliarde euro producătorului de procesoare Intel şi a indicat grupului american să renunţe urgent la reducerile ilegale de preţuri şi la alte practici anticoncurenţiale menite să elimine din piaţă compania rivală AMD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici