UE va acorda 6,5 miliarde de euro Ungariei pentru susţinerea economiei

Uniunea Europeană va acorda 6,5 miliarde de euro Ungariei, împrumut care face parte dintr-un program mai amplu de finanţare convenit cu FMI, în valoare totală de 25,1 miliarde de dolari, destinat depăşirii problemelor cu care se confruntă economia ţării.

11 afișări
Imaginea articolului UE va acorda 6,5 miliarde de euro Ungariei pentru susţinerea economiei

UE va acorda 6,5 miliarde de euro Ungariei pentru susţinerea economiei

Ungaria va putea accesa creditul pe o perioadă de doi ani, în patru tranşe.

"Pentru a atrage o primă tranşă, de două miliarde de euro, este necesară depunerea în Parlament a proiectului de buget pentru anul viitor, care va trebui să conţină măsurile fiscale necesare pentru atingerea unui deficit bugetar de 2,6% din PIB", informează Ministerul Ungar al Finanţelor.

Economia şi sistemul bancar din Ungaria au fost lovite puternic de criza financiară.

Finanţarea deficitului bugetar al ţării a devenit dificilă, iar băncile au probleme de lichiditate.

Potrivit estimărilor FMI, economia ungară se va contracta cu 1% în acest an.

Totodată, investitorii sunt îngrijoraţi de datoria externă ridicată a ţării, de dependenţa de finanţare internaţională şi volumului mare de credite de consum în valută străină contractate de populaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici