UE va contribui cu 75 miliarde euro la finanţarea suplimentară a FMI

Uniunea Europeană (UE) va contribui cu 75 miliarde euro la finanţarea suplimentară a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi va susţine, la summit-ul G20 din aprilie, dublarea resurselor instituţiei financiare, la 500 miliarde euro.

12 afișări
Imaginea articolului UE va contribui cu 75 miliarde euro la finanţarea suplimentară a FMI

UE va contribui cu 75 miliarde euro la finanţarea suplimentară a FMI

Ministrul de Finanţe al Belgiei, Didier Reynders, a declarat joi seară că liderii UE au avizat o contribuţie de 75 miliarde euro a blocului comunitar la majorarea resurselor FMI, dar se vor consulta cu oficialii G20 pe această temă înainte de a face paşi concreţi.

Într-un proiect care urmează să fie prezentat, vineri, liderilor UE reuniţi la Bruxelles, oficialii europeni propun ca blocul comunitar să susţină, la summit-ul G20 din 2 aprilie, "dublarea resurselor FMI, pentru ca Fondul să poată sprijini rapid şi flexibil statele membre care se confruntă cu dezechilibre macroeconomice".

Documentul citat nu face referire la volumul contribuţiei UE la dublarea resurselor FMI.

Totodată, liderii UE arată, în proiect, că ar putea majora fondul de urgenţă destinat statelor membre din afara zonei euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici