UE vrea să se înfrupte din banii lui Putin. Planul pregătit de forul continental

Uniunea Europeană studiază posibilitatea de a utiliza miliardele de euro ale activelor îngheţate de la Banca Centrală Rusă pentru a reconstrui Ucraina, scrie Bloomberg.

16365 afișări
Imaginea articolului UE vrea să se înfrupte din banii lui Putin. Planul pregătit de forul continental

UE vrea să se înfrupte din banii lui Putin. Forul continental studiază posibilitatea folosirii activelor băncii centrale ruse

Printre altele, Executivul de la Bruxelles analizează şi dacă este posibil să blocheze definitiv accesul Moscovei la fonduri.

Există aproximativ 300 de miliarde de dolari de rezerve ale Băncii Centrale Ruse îngheţate de UE, Statele Unite şi de alte ţări aliate, decizie luată după invadarea Ucrainei.

Acţiunea de la Bruxelles se poate concentra doar asupra activelor din Europa, a căror dimensiune nu este cunoscută.

Problema a fost abordată şi cu Statele Unite, dar administraţia Biden ar fi reticentă în a sechestra rezervele ruseşti deţinute în dolari.

Americanii cred că acest lucru ar crea un precedent capabil în viitor să descurajeze alte bănci să-şi mute activele în SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici