UGIR 1903: Singurele măsuri anticriză din proiectul de buget sunt capitalizarea CEC şi Eximbank

Măsurile incluse de Guvern în proiectul de buget nu includ nicio măsură anticriză, în afara deciziei de capitalizare a CEC Bank şi a Eximbank, a declarat vineri, preşedintele UGIR 1903, Ioan Corâci.

38 afișări
Imaginea articolului UGIR 1903: Singurele măsuri anticriză din proiectul de buget sunt capitalizarea CEC şi Eximbank

UGIR 1903: Singurele măsuri anticriză din proiectul de buget sunt capitalizarea CEC şi Eximbank (Imagine: Răzvan Chiriţă - Mediafax Foto)

"Din tot ce am auzit din gura premierului prin intermediul dumneavoastră (mass-media - n.r.) am înţeles că în afară de capitalizarea CEC şi a Eximbank nu a mai rămas nicio măsură din cele pe care le-am discutat", a afirmat, Corâci într-o conferinţă de presă.

El a arătat că reprezentanţii confedereţiei patronale pe care o conduce sunt foarte îngrijoraţi de situaţia economică a României, aceasta riscând să intre în colaps în câteva luni dacă Guvernul nu găseşte soluţii pentru sprijinirea economiei.

"Suntem total nemulţumiţi de ce se întâmplă. Am crezut că planul anticriză va fi aplicat de urgenţă, însă o mare parte din măsurile bugetare anunţate nu sunt măsuri anticriză", a mai spus preşedintele UGIR 1903.

Corâci a arătat că UGIR 1903 nu a primit niciun fel de cifre şi date concrete în urma şedinţei de guvern de joi, dialogul fiind momentan întrerupt din motive necunoscute reprezentanţilor confedereţiei.

"Nu vreau să acuzăm deocamdată Guvernul României dar suntem foarte îngrijoraţi de puţinele date pe care le avem. În cursul dimineţii am făcut demersuri pentru a vorbi cu ministrul de Finanţe, pentru a obţine cifre exacte despre buget, dar nu avem niciun fel de date şi nicunul dintre partenerii sociali nu a primit nicio cifră din şedinţa de ieri", a mai spus Corâci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici