Un fost ministru al Transporturilor în Guvernul Cioloş a fost numit noul director al CFR Călători

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, că Dan Costescu a fost numit de Consiliul de Administraţie al CFR Călători la conducerea companiei. Acesta a fost ministru al Transporturilor în guvernarea Dacian Cioloş.

1014 afișări
Imaginea articolului Un fost ministru al Transporturilor în Guvernul Cioloş a fost numit noul director al CFR Călători

Noul director al CFR Călători

„Astăzi, Consiliul de Adminsitraţie (al CFR Călători n.r.) a schimbat directorul care a produs pierderile de anul trecut. Din câte ştiu, fostul ministru Dan Costescu, care este un om cu vastă experienţă în management în domeniul feroviar a fost desemnat director general al CFR Călători şi am convingerea că va pune compania pe linia corectă, asigurând un management de performanţă”, a precizat Orban.

Dan Costescu l-a înlocuit pe fostul director Valentin Dorobanţu.

Costescu a fost ministru al Transporturilor în perioada 2015 –2016 sub guvernarea Cioloş şi a devenit recent Preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR SA.

CFR Călători a avut în 2019 pierderi de 354,50 milioane de lei în condiţiile în care a înregistrat venituri totale de 2,27 miliarde de lei şi cheltuieli de 2,63 miliarde de lei, dintre care au fost alocate investiţiilor 340 milioane de lei. Compania feroviară însumează un număr de 13.000 de angajaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici