Un grup ucrainean cu mii de angajaţi a închis producţia în Rusia şi vine în România, unde a cumpărat o fabrică în Braşov

Grupul Biosphere din Ucraina, fondat de omul de afaceri Andriy Zdesenko în 1997, a cumpărat de la austriecii de la Alufix fabrica cu ace­laşi nume din Făgăraş, judeţul Braşov. Unitatea de producţie de pe plan local realizează folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi şi altele, scrie ZF.

93663 afișări
Imaginea articolului Un grup ucrainean cu mii de angajaţi a închis producţia în Rusia şi vine în România, unde a cumpărat o fabrică în Braşov

Un grup ucrainean cu mii de angajaţi a închis producţia lîn Rusia şi vine în România, unde a cumpărat o fabrică în Braşov

Procesul de achiziţie a fost demarat în vara anului trecut şi a fost finalizat recent, Biosphere fiind asistată legal de avocaţii ONV LAW.

Grupul ucrainean a început să negocieze preluarea fabricii locale la scurtă vreme după ce a renunţat la producţia din Rusia. Pe 30 mai a fost închisă producţia, iar pe 15 iunie au fost vândute operaţiunile, conform agenţiei de presă Interfax care îl cita pe Andriy Zdesenko, CEO şi fondator.

Potrivit publicaţiei americane Forbes, Biosphere este cel mai mare producător de bunuri de larg consum pentru casă din Ucraina, cu trei fabrici în această ţară, afaceri de 250 mil. dolari în 2021 şi 2.500 de salariaţi. Pe lângă fabricile din Ucraina, mai există una în Estonia.

Aceeaşi publicaţie Forbes îl descrie pe Andriy Zdesenko drept unul dintre cei mai bogaţi 100 de oameni din Ucraina. El mai deţine şi Charisma Fashion Group şi este acţionar în reţeaua de restaurante Vapiano (franciză), potrivit Kyiv School of Economics.

Pe plan local, în unitatea de producţie Alufix avea în 2021 (ultimul an pentru care există date publice) afaceri de 53 mil. lei şi 36 de salariaţi. Fabrica are o istorie de două decenii în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici