Un judecător american aprobă preluarea unor active Lehman Brothers de către Barclays

Un judecător pentru faliment din SUA, James Peck, a aprobat preluarea de către banca britancă Barclays a unor active deţinute de Lehman Brothers.

19 afișări
Imaginea articolului Un judecător american aprobă preluarea unor active Lehman Brothers de către Barclays

Un judecător american aprobă preluarea unor active Lehman Brothers de către Barclays (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Banca americană de investiţii Lehman Brothers a solicitat, luni, protecţie din partea autorităţilor sub legea falimentului.

Grupul britanic Barclays a încheiat, marţi, un acord cu Lehman Brothers, prin care va prelua unele dintre principalele active deţinute de banca americană în SUA, în schimbul sumei de 1,75 miliarde de dolari.

Judecătorul Peck a stabilit, sămbătă, că acordul este cea mai bună alternativă existentă pentru activele Lehman.

"Trebuie să aprob tranzacţia întucât este singura alternativă disponibilă", a spus Peck.

Barclays va plăti cea mai mare parte a sumei pentru sediul Lehman din New York şi două centre de date din New Jersey, şi doar 250 de milioane de dolari, în numerar, pentru operaţiunile de investment banking de pe pieţele de capital din America de Nord.

Operaţiunile Lehman Brothers care vor fi achiziţionate de Barclays au circa 10.000 de angajaţi, active de trazacţionare de circa 72 de miliarde de dolari şi datorii 68 de miliarde dolari. Operaţiunile vor fi incluse în Barclays Capital.

Falimentul Lehman Brothers este de departe cel mai mare din istoria SUA, instituţia deţinând active totale de peste şase ori mai mari decât cele ale companiei de telecomunicaţii WorldCom, care a solicitat protecţie faţă de creditori în 2002. Instituţia deţinea, la 31 mai 2008, active de 639 de miliarde de dolari şi datorii de 613 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici