Un ministru din Spania a demisionat în urma scandalului Panama Papers

Ministrul Industriei din Spania, Jose Manuel Soria, a demisionat vineri în urma informaţiilor din scandalul Panama Papers, conform cărora numele său ar fi legat de o companie offshore deschisă în paradisul fiscal, scrie Bloomberg.

364 afișări
Imaginea articolului Un ministru din Spania a demisionat în urma scandalului Panama Papers

Un ministru din Spania a demisionat în urma scandalului Panama Papers

Jose Manuel Soria a fost identificat săptămâna aceasta în scandal, în urma conexiunilor sale cu U.K Lines, o firmă offshore deschisă de firma Mossack Fonseca.

”Toată activitatea politică ar trebui să fie exemplară, mai ales când vine vorba de dat explicaţii. Când nu este cazul, trebuie să ne asumăm răspunderea”, a spus Soria.

În debutul scandalului internaţional "Panama Papers", de la începutul lunii aprilie, şi-a prezentat demisia şi premierul Islandei, Sigmundur Gunnlaugsson, pe fondul dezvăluirilor privind conturi secrete.

Investigaţia jurnalistică "Dosarele Panama", coordonată de publicaţia germană Suddeutsche Zeitung şi de Consorţiul Internaţional pentru Investigaţii Jurnalistice (ICIJ), relevă că numeroase personalităţi politice şi din alte domenii şi-ar fi ascuns investiţiile prin companii offshore, evitând astfel plătirea de taxe şi impozite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici