Un număr record de companii vor intra în faliment anul viitor

Un număr record de companii vor intra în faliment anul viitor, la nivel mondial, cu 200.000 de insolvenţe estimate doar pentru Europa de Vest şi o "explozie" de afaceri eşuate în SUA, potrivit unui raport al Euler Hermes, parte a grupului german Allianz, citat de Financial Times.

14 afișări
Imaginea articolului Un număr record de companii vor intra în faliment anul viitor

Un număr record de companii vor intra în faliment anul viitor

Europa de Vest va fi cel mai grav afectă, numărul companiilor mici aflate în imposibilitate de plată urmând să crească în 2009 cu o treime, la 197.000, de la nivelul de 149.000 anul trecut, se arată în raportul societăţii de asigurări.

În SUA, 62.000 de companii vor da faliment anul viitor, comparativ cu 42.000 în acest an şi 28.000 de societăţi anul trecut.

"Criza financiară va intensifica dramatic riscurile de faliment, în principal anul viitor. Va fi o explozie în SUA şi o creştere semnificativă în Europa, în special în Marea Britanie", a declarat Romeo Grill, economist şef la Euler Hermes.

Grill preconizează că cele mai multe falimente vor fi înregistrate în rândul companiilor din industria auto, de retail, logistică şi al producătorilor de textile.

Statul cu cel mai mare număr de companii în situaţie de insolvabilitate va fi Franţa, unde sunt estimate 63.000 de falimente. Însă Spania, Irlanda şi Marea Britanie ar putea înregistra cea mai acută rată de creştere.

Astfel, numărul falimentelor va fi în Spania de patru ori mai mare faţă de nivelul din 2007, şi se va dubla în Irlanda şi Marea Britanie, cu 640 de afaceri eşuate, respectiv 38.000.

Japonia, singurul stat asiatic inclus în raport, se va confrunta de asemenea cu un val de falimente, numărul acestora fiind estimat să urce de la 14.000 anul trecut la 17.000 în 2009.

Toate statele prezentate în studiu, exceptând Japonia, vor înregistra un număr mai mare de insolvenţe faţă de cel consemnat în timpul crizei din perioada 2001-2002. Spre deosebire de situaţia din perioada anterioară de recesiune, în cazul actual companiile mari suferă la fel de mult ca şi cele mici, se mai arată în studiul Euler Hermes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici