Un român care lucrează de18 ani în City of London, noul director general al Bursei de Valori

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti i-a propus lui Bogdan Patriniche, un specialist în instrumente financiare de la Londra, să preia funcţia de director general, iar acesta a acceptat marţi după-amiază, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa de capital.

679 afișări
Imaginea articolului Un român care lucrează de18 ani în City of London, noul director general al Bursei de Valori

Un român care lucrează de18 ani în City of London, noul director general al Bursei de Valori (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Bogdan Patriniche este director pentru finanţare structurată şi soluţii de hedging la Delphi Securities, din Londra.

El a lucrat în ultimii 18 ani în City of London, pentru Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), UBS, Ericsson, National Australia Bank, National Bank of Greece şi Calyon, înainte de a se alătura Delphi Securities, ca director cu rol executiv.

Patriniche are un master în finanţe la London Business School şi este absolvent al Ecole Nationale D'Administration din Paris.

Delphi Securities este o companie britanică de consultanţă financiară care oferă soluţii în domeniul finanţării achiziţiilor, restructurării capitalului şi în cel al pieţelor de capital, pentru clienţi instituţionali sau corporatişti.

Postul de director general al Bursei este ocupat interimar de către Alin Barbu, după ce Consiliul de Administraţie a decis în luna noiembrie a anului trecut să îl revoce din funcţie pe Valentin Ionescu.

Consiliul de Administraţie şi-a motivat decizia prin faptul că Ionescu nu s-a implicat suficient şi nu a îndeplinit anumite criterii de performanţă, iar "riscurile operaţionale au crescut nejustificat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici