Un teren de peste 2.000 mp al vilei Lac 1 a fost trecut în domeniul privat, ceea ce permite vânzarea

Un teren aferent Palatului Primăverii-vila Lac 1 din Bucureşti, în suprafaţă de peste 2.000 metri pătraţi, a fost trecut, împreună cu activele altor vile administrate de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat, în domeniul privat al statului, statut care permite vânzarea ulterioară a bunurilor.

167 afișări

Regimul juridic al imobilelor a fost schimbat printr-o hotărâre adoptată de Guvern în ultima şedinţă.

Actul normativ include pe lista imobilelor din domeniul privat al statului aflate în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) o suprafaţă de 2.217 metri pătraţi din terenul aferent Palatului Primăverii-vila Lac 1 din Bucureşti, iar restul terenului, de 33.346 metri pătraţi, este păstrat în baza materială destinată activităţii de reprezentare şi protocol.

Pe lista bunurilor din domeniul privat al statului au mai fost incluse terenul şi anexele de 13.691 metri pătraţi aferente vilei Timiş 8 din judeţul Braşov, un teren de 6.533 metri pătraţi aferent vilei 9 din satul Snagov, judeţul Ilfov, precum şi spaţii anexe cu terenul aferent al vilei Bujoreni din Râmnicu-Vâlcea, de 15.678 metri pătraţi, care dispune de o mare livadă de meri folosită în trecut de Nicolae Ceauşescu.

Conform legii, imobilele aflate în domeniul public al statului pot fi vândute doar după trecerea lor în proprietatea privată a statului.

Hotărârea de guvern mai elimină de pe lista bunurilor aflate în domeniul public al statului, prin abrogarea poziţiilor din vechile acte normative, terenul castelului Săvârşiri din judeţul Arad (62.435 metri pătraţi) şi o serie de locuinţe RA-APPS din Bucureşti, respectiv un apartament de pe strada Eugen Lovinescu (cu garaj şi teren aferent de 541 metri pătraţi, unde s-a aflat sediul central al PRM până la retrocedarea imobilului către o persoană fizică şi unde a fost încheiat un contract de închiriere şi cu fostul ministru de Finanţe în perioada comunistă, Paul-Niculescu Mizil,), imobil cu garaj şi terenul aferent din strada Gogol 3 (805,65 metri pătraţi), imobilul cu terenul aferent din strada Academiei 32-34 (7.730 metri pătraţi), dar şi casele de oaspeţi Lac 2 şi 3 cu garaje, magazie, patinoar, teren tenis şi vestiar, cu terenul aferent din strada Turgheniev 22-24 (66.261 metri pătraţi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici