Un uriaş ton roşu a fost cumpărat cu o SUMĂ record la piaţa de peşte din Tokyo

Un magnat japonez al sushi-ului a plătit suma record de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro) pentru un ton uriaş, la prima licitaţie din acest an pe piaţa de peşte din Tokyo, informează Euronews.

5326 afișări
Imaginea articolului Un uriaş ton roşu a fost cumpărat cu o SUMĂ record la piaţa de peşte din Tokyo

Un uriaş ton roşu a fost cumpărat cu o SUMĂ record la piaţa de peşte din Tokyo

Kiyoshi Kimura, care deţine lanţul de restaurante Sushizanmai, a cumpărat tonul roşu de 278 de kilograme, capturat în largul coastei nordice a Japoniei.

Kimura a declarat reporterilor că "tonul arată foarte proaspăt şi gustos, dar cred că este prea mult", adăugând că a plătit de cinci ori mai mult decât se aştepta.

Kimura a fost recordmanul acestei licitaţii tradiţionale timp de şase ani la rând, până în 2017.

Licitaţia din acest an a fost prima din piaţa Toyosu, după ce renumita piaţă de peşte Tsukiji a fost închisă în 2018, pentru a se transforma în parcare temporară pentru Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020.

Tonul roşu este clasificat ca o specie pe cale de dispariţie de către World Wildlife Fund, care apreciază că drept ilegal pescuitul acestui peşte.

În decembrie, Japonia a anunţat că va relua vânătoarea comercială de balene şi se va retrage din International Whaling Commission (IWC). Organizaţia a interzis vânătoarea de balene în 1986, după ce unele specii au fost aproape de dispariţie.

Câştigarea primei licitaţii a anului în Japonia este mai mult o demonstraţie de putere şi licitatorii luptă pentru atenţia şi onoarea ce vin după câştigarea produsului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici